ONGEKENDE GROEI IN DE RECREATIE WONINGEN

Met een ongekende groei op de recreatiewoningen in Nederland merken wij dat er meer besteed word op het gebied van het investeren van eentweede woning. Wat voorheen nog de naam Chalet kreeg waar er aan een klein vakantie huisje werd gedacht is uitgegroeid tot luxe vakantie woningen en recreatie villa’s.

Nadat in 2015, voor het eerst na jarenlange prijsdalingen, het aantal transacties van recreatie villa’s bijna verdubbelde naar 3.130 transacties, werden er in 2016 3.750 vakantiehuizen verkocht; een toename van 20%.Ook werd met de nieuwbouw van 1.200 recreatiewoningen een nieuw record in deze eeuw gebroken.

Na deze sterke toename is het er tussen 2016 en 2017 niet minder op geworden. Daar komt nog eens een stijging bij van z’n 15% .

Mede door de lage rente die de banken verlenen is dit een belangrijk punt van de toegenomen naar recreatiewoningen. De huidige spaarrente die de banken nu geven 0 tot 0,3% en een hypotheekrente tussen 2,0 en 3,5% maakt het (gedeeltelijk) financieren van het aanschaffen van een recreatiewoning relatief goedkoop en aanzienlijk lucratiever dan een spaarrekening. Dat wilt zeggen dat er meer rendement uit een recreatiewoning valt te halen dan dat de bank aan rente uitkeert. Het einde van deze lage rentestanden is nog niet direct in zicht en blijft voorlopig een belangrijke factor voor de recreatiewoning markt. Een recreatiewoning is namelijk een haalbaar en aantrekkelijkealternatief voor het vele geld dat daar soms stil ligtop een rekening. Het rendement zit hem dan in het verhuren van de recreatiewoning op de momenten dat er zelf geen gebruik van word gemaakt. De toename van het verhuur recreatiewoningen in Nederland is vooral sterk door de vraag van Duitse en Belgische toeristen .

Niet alleen delage rente speelt een belangrijke rol in de groei van recreatiewoningen. Nu het in Nederland ecanomice beter gaat in een stijgende lijn, overwegen meermensen de aanschaf op een chalet recreatiewoning of een waterlodge. Of het hier nou gaat om een recreatiewoning op een park in Nederland , of bijvoorbeeld het buitenland, zo moet je denken aan Spanje of Portugal. Zo woorden de recreatiewoningen in het hoogseizoen verhuurd en kunt u buiten deze periodes zelf van de recreatiewoning genieten. Op deze manier heeft u een eigen plek om de rust op te zoeken en kunt u er ook nog een betere rendement uithalen die op dit moment word gegeven door de banken.

Alleen een goede recreatiewoning op een mooie plek kan niet altijd voldoende zijn voor de veeleisende kopers. Bijzondere woningen, zoals tiny houses, recreatie villa’s, en waterwoningen zijn ook in trek. En de belangstelling naar het exclusieve segment is in de recreatiewoningen toegenomen. Denk hier dan aan luxere en grotere recreatiewoningen complete luxe en opties die zich in de recreatiewoningen bevinden en het toename van waterwoningen gelegen op luxe jachthavens en mooie wateren.

Hoogste recreatiepark dichtheid ter wereld

Nederland heeft ruim 1.500 recreatieparken. En maakt dat ons land als één van de hoogst recreatiepark dichtheden ter wereld. Bijna alle Nederlandse recreatiewoningen (95%) staan op een recreatiepark. Slechts 5% is een solitaire recreatiewoning. Ruim 50% van de Nederlandse recreatiewoningen staat op een groot park met meer dan 200 woningen. In totaal gaat het om ruim 65.000 woningen op circa 270 recreatieparken wat voor nu alleen maar groeiende is, En dit laatste betreft ook de enorme groei in de wat kleinere Recreatieparken .

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *